Home NL Publicaties Atelier NL Woorden des Levens

Op deze pagina

Werken van  
Archim. Zacharias:

Diversen:

Zie ook:

NB: Vanwege varierende scherminstellingen,
kunnen hier getoonde
kleuren verschillen van
de feitelijke kleur van
boeken en PDF’s in druk.

WERKEN VAN
ARCHIM. ZACHARIAS

Hieronder allereerst een inleiding op de werken van archimandriet Zacharias (Zacharou), een geliefd getuige van het Orthodox Christendom in onze dagen.

Voor nadere details over zijn werken in het Nederlands >> zie de boekpagina.

Daarnaast nu ook informatie over zijn werken in het Engels, inclusief originele geluids-opnamen >> zie onderstaande links
>> of ga direct naar de desbetreffende pagina.

publicaties Orthodox Christelijke Inspiratie
Nederlands to the English page
#ref02 NIEUWS !! = Ondanks de verhoogde drukprijzen zijn er nu twee nieuwe Vaste Aanbiedingen voor grotere bestellingen, zie > Voor uw Boekwinkel = Zo God wil, later in het jaar ook enkele nieuwe boeken van eigen hand ...

Een van de vertegenwoordigers van de levende Orthodoxe Traditie in onze tijd is archimandriet Zacharias (Zacharou), priestermonnik en geestelijk vader in het Orthodox Klooster van St. John the Baptist in Tolleshunt Knights, Essex, Engeland.

In geschreven en gesproken woord heeft hij het onderricht met ons gedeeld dat hij ontving aan de voeten van zijn oudvader, archimandriet Sophrony (Sacharov) – zelf weer een geestelijke zoon van de heilige Silouan de Athoniet (1886-1938) en diens eerste biograaf.

Voordrachten en boeken

Naast zijn eerste werk in geschrifte – Christus, onze Weg en ons Leven – zijn ook veel van zijn voordrachten tot boeken verwerkt, en inmiddels in uiteenlopende talen vertaald. Dit betreft o.a. een aantal opeenvolgende reeksen van lezingen, gehouden op uitnodiging van bisschop Basil van Wichita.

Het derde werk dat op deze wijze tot stand kwam Gedenk uw eerste liefde bespreekt een van de centrale thema’s uit dit onderricht, treffend samengevat in de inleiding van bisschop Basil:

OVER DE GEESTELIJKE WEG

“In [dit boek] spoort archimandriet Zacharias ons aan te leven in gedachtenis aan onze ‘eerste liefde’, met andere woorden, steeds dichter te naderen tot God. …

Hij schetst voor ons de drie stadia van het geestelijk leven waarbij hij ons doet delen in het onderricht van oudvader Sophrony, die het pad volgde dat door de heilige Silouan betreden werd. Hij beschrijft het eerste stadium als een bezoek van de Goddelijke Geest, hetgeen de mens ertoe aanzet met God een verbond te sluiten. Het tweede stadium bestaat uit een lange en moeizame strijd doordat de genade zich terugtrekt, naar Gods voorzienigheid. Het is in dit stadium dat wij de pijnlijke waarheid leren over onszelf, terwijl wij door de Heilige Geest onderricht worden in de wegen des Heren. Het laatste stadium betreft ons opnieuw verwerven - ditmaal voor alle eeuwigheid - van de onvervreemdbare genade van het heil.

... een heilbrengende landkaart als leidraad voor uw tocht, getekend door ervaren gidsen: de heilige Silouan, oudvader Sophrony, en archimandriet Zacharias …”

>> meer over de Nederlandse uitgaven (incl. uitgebreide citaten)

>> links m.b.t. deze boeken in het Engels

uitgelicht

In grote dankbaarheid presenteren wij hier zeven werken van Archimandriet Zacharias (Zacharou) in het Nederlands, vertaald uit de oorspronkelijke talen (Grieks en Engels).

Meer over zijn werk? >> zie deze inleiding met site-links naar alle details en citaten per boek.

Meer lezen over de auteur en zijn geestelijke voorvaders?
>> zie: Achtergronden

Nederlandse titels


Noot: De oorspronkelijke voordrachten zijn gedeeltelijk beschikbaar in mp3, sommige zelfs gratis beschikbaar online >> zie hier

werken van archim. zacharias
Ga direct naar: BOEKPAGINA: Archim. Zacharias in het Nederlands ONLINE BESTELLEN (weblinks) VOOR UW BOEKWINKEL: Speciale aanbiedingen, info & contact ACHTERGRONDEN (over de auteur en zijn geestelijke voorvaders)
Ga direct naar: BOEKPAGINA: Archim. Zacharias in het Nederlands ONLINE BESTELLEN (weblinks) VOOR UW BOEKWINKEL: Speciale aanbiedingen, info & contact ACHTERGRONDEN (over de auteur en zijn geestelijke voorvaders)

Hieronder enkele links naar PDF’s op deze site. Om thuis vrijelijk uit te printen en evt. weer met anderen te delen.

Doch respecteert u alstublieft het copyright van alle betrokkenen: Het hierbij aangeboden materiaal is enkel bedoeld voor persoonlijk, niet-commercieel gebruik. Wilt u er meer mee doen? Neem dan contact op met de desbetreffende personen.

Archim. Zacharias: Teksten ter kennismaking

Een present-exemplaar van twee hoofdstukken uit de boeken van archim. Zacharias, evt. ook onafhankelijk te lezen.
>> download in PDF

Printables: Geïllustreerde Woorden

Het onderdeel ‘Woorden des Levens’ bevat ook pdf’s om eenvoudig thuis af te drukken. PDF-links zijn te vinden onderaan de album-pagina’s. Voor een overzicht van albums, plus een gedetailleerde index, zie: Woorden des Levens.

Speciale uitgaven (meertalig)

Naast lopende series als bovengenoemde ‘Woorden des Levens’, biedt de site soms ook speciale uitgaven om thuis af te drukken, waaronder boekenleggers, kerstkaarten en briefpapier. Zie:
>> Printables (overzicht met site-links)

ten geschenke
download as pdf, see > Orthodox Wisdom, English download as pdf, see > Orthodox Wisdom, English

Ook als kleurplaat

Enkele calligrafische ontwerpen in kleur zijn ook beschikbaar als kleurplaat, om ze zelf in eigen kleurstelling te vervaardigen.
Zie
‘Sporen op de Weg’ > Kleine Herinnering

Verschillende uitgevers

Het boek 'Weest ook gij uitgebreid' is een uitgave van Orthodox Logos, Tilburg 2014. De overige titels die op deze pagina worden voorgesteld, zijn door onszelf uitgegeven onder de naam ‘Maranatha House’.

Errata 2014-15

Heeft u vóór februari 2015 een uitgave van Maranatha House verworven: 'Christus, onze Weg en ons Leven', 'De verborgen mens des Harten', of 'Gedenk uw eerste liefde'? Zie dan deze pagina voor een PDF met enkele correcties  >> Errata

losse eindjes
De hemel en de aarde zullen voorbijgaan, doch MIJN WOORDEN zullen niet voorbijgaan

+ Mk. 13:31

Voor werken van vader Zacharias in het Engels,
zie de volgende secties met web-links:

>> Engelse boeken

>> Originele Opnamen (mp3)

Ook beschikbaar:

>> Woorden van Archim. Zacharias (meertalig)


ARCHIM. ZACHARIAS in het engels
download as pdf, see > Orthodox Wisdom, English
EN
Woorden
Home NL Publicaties
Atelier

Mobile Menu

Share via e-mail
CONTACT SEARCH FAQ