Home NL Publicaties Atelier NL Woorden des Levens

TRADITIE VAN
LEVEN EN WIJSHEID

De oude Christelijke Traditie is een rijke schat van leven en wijsheid, getoetst door de tijd in velerlei situaties en moeilijkheden.

Zelf geinspireerd door dit pad, zoeken wij tevens deze rijkdommen te delen - die in wezen de schat vormen van de Weg van Christus: een pad tot waarachtige vreugde en onuit-sprekelijke vertroosting, ondanks alle leed dat ons in deze gevallen wereld overkomt.

De traditionele situatie waarin men dergelijke rijkdommen kan delen is uiteraard allereerst het dagelijks leven van de plaatselijke gemeenschap - zij het thuis in het gezin of in een kluizenarij, in parochie of klooster, dorp of stadsbuurt. Want slechts in rechtstreeks persoonlijk contact kunnen de algemene elementen van het Christelijk leven en Geloof ten volle samengaan - in alle liefde en waarheid - met de specifieke situatie van “deze persoon, deze plaats, dit ogenblik.”

Doch daarnaast, in alle aardse en menselijke beperkingen, kan het gedrukte woord ons van dienst zijn als aanvullende steun - een stabiele en betrouwbare bron ter informatie, inspiratie en bemoediging op ons pad.

Op deze pagina een overzicht van onze uitgaven tot nog toe -  met links naar de boekpagina’s voor nadere details.

Op deze pagina

Publications:

Diversen:

Zie ook:

NB: Vanwege varierende scherminstellingen,
kunnen hier getoonde
kleuren verschillen van
de feitelijke kleur van
boeken en PDF’s in druk.

publicaties Orthodox Christelijke Inspiratie
Nederlands to the English page

Hermitage Handiworks

Naast boeken hebben wij nu ook een klein PORTFOLIO
van ‘handiworks’
- tot nut en inspiratie van het dagelijks leven - gemaakt en/of ontworpen in All Saints Hermitage (o.a. een reeks wens- en kerstkaarten).

De aanschaf van onze
nieuwe publicaties en
 andere produkten steunt
tevens ons leven en werk aldaar, zie
>> ALL SAINTS
HERMITAGE

woorden & werken  van archim. zacharias
download as pdf, see > Orthodox Wisdom, English

Als geestelijke erfgenaam van oudvader Sophrony van Essex en de heilige Silouan de Athoniet, heeft Archimandriet Zacharias (Zacharou) hun onderricht met ons gedeeld, in geschrifte zowel als door het gesproken woord.

Met dankbaarheid presenteren wij hier zijn aanvankelijke zeven werken, in het Nederlands vertaald vanuit de oorspronkelijke talen (Grieks en Engels).

Meer over zijn werk? Zie de boekpagina’s voor nadere informatie, publicatie-gegevens, uitgebreide citaten en nadere achtergronden:

BOEKPAGINA: NEDERLANDSE BOEKEN Publicaties ACHTERGRONDEN

Op zoek naar Engelse boeken? En/of oorspronkelijke geluids-opnamen. Zie onze pagina met Engelse bronnen, incl. de nodige weblinks:


MATERIAAL IN HET ENGELS Archim. Zacharias: Engels materiaal

Naast het bovenstaande ook nog een meertalig album in de verzameling Woorden des Levens, met woorden van Archim. Zacharias, incl. gratis download in PDF om thuis uit te printen:

ALBUM: WOORDEN van Archim. Zacharias

Hieronder enkele links naar PDF’s op deze site. Om thuis vrijelijk uit te printen en evt. weer met anderen te delen.

Doch respecteert u alstublieft het copyright van alle betrokkenen: Het hierbij aangeboden materiaal is enkel bedoeld voor persoonlijk, niet-commercieel gebruik. Wilt u er meer mee doen? Neem dan contact op met de desbetreffende personen.

Archim. Zacharias: Teksten ter kennismaking

Een present-exemplaar van twee hoofdstukken uit de boeken van archim. Zacharias, evt. ook onafhankelijk te lezen.
>> download in PDF

Printables: Geïllustreerde Woorden

Het onderdeel ‘Woorden des Levens’ bevat ook pdf’s om eenvoudig thuis af te drukken. PDF-links zijn te vinden onderaan de album-pagina’s. Voor een overzicht van albums, plus een gedetailleerde index, zie: Woorden des Levens.

Speciale uitgaven (meertalig)

Naast lopende series als bovengenoemde ‘Woorden des Levens’, biedt de site soms ook speciale uitgaven om thuis af te drukken, waaronder boekenleggers, kerstkaarten en briefpapier. Zie:
>> Printables (overzicht met site-links)

ten geschenke
download as pdf, see > Orthodox Wisdom, English download as pdf, see > Orthodox Wisdom, English

Ook als kleurplaat

Enkele calligrafische ontwerpen in kleur zijn ook beschikbaar als kleurplaat, om ze zelf in eigen kleurstelling te vervaardigen.
Zie
‘Sporen op de Weg’ > Kleine Herinnering

Verschillende uitgevers

Het boek 'Weest ook gij uitgebreid' is een uitgave van Orthodox Logos, Tilburg 2014. De overige titels die op deze pagina worden voorgesteld, zijn door onszelf uitgegeven onder de naam ‘Maranatha House’.

Errata 2014-15

Heeft u vóór februari 2015 een uitgave van Maranatha House verworven: 'Christus, onze Weg en ons Leven', 'De verborgen mens des Harten', of 'Gedenk uw eerste liefde'? Zie dan deze pagina voor een PDF met enkele correcties  >> Errata

losse eindjes
De hemel en de aarde  zullen voorbijgaan, doch MIJN WOORDEN  zullen niet voorbijgaan

+ Mk. 13:31

laatste nieuws

Een bijzondere eerste publicatie (Engelstalig) in een nieuwe reeks:

REDEEMING THE TIME,
Short Prayers from the Orthodox Tradition:
With Small Ponderings, Advice from the Saints,
and a Simple Service with the Prayer of the Name.

EN: BOOKPAGE
EN
Woorden
Home NL Publicaties
Atelier

Mobile Menu

HERMITAGE
Share via e-mail
CONTACT SEARCH FAQ