Inspiratie vanuit de Orthodoxe Traditie
top
EN: Bookmarks - All we ...
Boekenleggers: “Wij allen ...”

Deze reeks wortelt in een bijzondere zoektocht, toen ooit de nood rees aan foto’s van Orthodoxe kerkjes uit verschillende streken.

Enerzijds bracht die verzameling een wondere verscheidenheid aan het licht - afhankelijk van het klimaat, beschikbaar bouwmateriaal en andere plaatselijke omstandigheden.

Aan de andere kant was het als een thuiskomen, vooral daar het interieur in grote lijnen gewoonlijk is ingericht als iedere Orthodoxe kerk of kapel - zij het rijkelijk of in alle eenvoud.

En de tekst uit het Evangelie bij monde van Johannes kwam voor de geest:

“En uit Zijn volheid hebben wij allen ontvangen …” (Jn.1:16)


+ + +

Kerkjes & vaderspreuken (Engels)

Elke serie boekenleggers is verlucht met foto’s van Orthodoxe kerkjes (exterieur) gerangschikt per thema: Griekenland & Cyprus, Russisch, Monastiek, Koepels & Torens, en Wereldwijd (1 & 2).

Bovendien draagt elke boekenlegger een uitspraak van een van onze voorvaders in het geloof - in het Engels - vanaf de vroege Christenheid tot aan onze eigen tijd.

Bezoek de gallerij en bekijk alle series, en/of download de PDF’s
- zie onderstaande links:

Albums

Naast lopende series als ‘Woorden des Levens’ en ‘Just Quotes’, biedt de MH-site soms ook speciale uitgaven om thuis af te drukken.

Neem een kijkje in de gallerijen en/of download in PDF (gratis).

> zie onderstaande links:

Speciale uitgaven
Worstel niet om de duisternis te ver-  drijven uit de binnenkamer van uw ziel. Maak een kleine opening zodat  het licht kan binnenkomen, en de  duisternis zal verdwijnen. + Elder Porphyrios  (cf. Engelse tekst in: Over de Schriftlezing)
Share via e-mail
Menu: click here